Hovězí medailonky s omáčkou béarnaise
- Celková doba 20 min
- 15 min
Příprava - 0 min
Vaření - 5 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (14)
Elektrický gril Tefal OptiGrill+ Snacking & Baking GC714834 Černý Elektrický gril Tefal OptiGrill 4v1 Inox GC774D30 Stříbrný/Černý Elektrický gril Tefal OptiGrill Elite GC750D30 Stříbrný/Černý Elektrický gril Tefal OptiGrill+ Inox GC712D34 Stříbrný/Černý Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
2 os.
Na omáčku béarnaise:
4 Estragon
2 Petržel
3 ks Vaječné žloutky (středně velké)
50 ml Bílé víno
150 g Rozpuštěné nesolené máslo, teplé
Sůl
Kajenský pepř
0.5 ks Bio citrón
Na filet:
4 g Hovězí medailonky, 120 g
Sůl
Pepř
Příprava
Fáze 1 /3
Na grilu OptiGrill zvolte program STEAK a předehřejte gril pomocí funkce Boost. Na omáčku omyjte estragon a kerblík, oklepejte z nich vodu, otrhejte listy a nasekejte je na jemno. Omyjte citrón v horké vodě, osušte jej, rozkrojte na půl a vymačkejte z něj šťávu.
Fáze 2 /3
V misce nad teplou vodní lázní smíchejte vaječné žloutky a bílé víno, abyste dosáhli krémové konzistence. Vyjměte misku z vodní lázně, sundejte z plotny a pomalu do ní za stálého míchání nalijte rozpuštěné máslo. Vmíchejte estragon a kerblík, osolte, opepřete kajenským pepřem a zalijte citrónovou šťávou.
Fáze 3 /3
Hovězí medailonky osolte, vložte do grilu OptiGrill a grilujte, dokud nedosáhnete požadovaného propečení. Po ugrilování opepřete a podávejte s omáčkou béarnaise.