Grilovaný salát Caesar
- Celková doba 25 min
- 15 min
Příprava - 10 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (6)
Přísady
4 os.
4 Římský salát
3 pl. Olivový olej
3 špet. Sůl
120 g Uzená slanina
80 g Krutony
30 g Ančovičky
2 Česnek
20 g Parmazán
30 g Dijonská hořčice
1 Citronová šťáva
6 cl Olivový olej
4 cl Voda
Příprava
Fáze 1 /5
Saláty omyjte a podélně rozpulte. Na rovném povrchu hlávkové saláty naolejujte a osolte.
Fáze 2 /5
Zapněte svůj OptiGrill na režim grilování. Nastavte boční termostat do polohy 4. Po předehřátí položte saláty plochou stranou dolů a pečte 10 minut.
Fáze 3 /5
Mezitím do úzké nádoby nasypte všechny ingredience na omáčku: ančovičky, česnek, parmezán, hořčici, citronovou šťávu, olivový olej a vodu. Pomocí tyčového mixéru mixujte, dokud nezískáte tekutou omáčku.
Fáze 4 /5
Na pánvi opečte slaninu. Dejte ji stranou a na stejné pánvi opečte krutony.
Fáze 5 /5
Podávejte 2 poloviny na osobu, rozdělte omáčku, slaninu a krutony.