Grilovaná kotleta se zapečeným květákem
- Celková doba 1 hod. 20 min
- 8 min
Příprava - 42 min
Vaření - 30 min
Chlazení
Přísady
4 os.
Kotleta
1 Hořčice
Citron
2 Tymián
Sůl
Citron
1 Olej
3 Máslo
1 Česnek
3 Mouka
3 Mléko
1 Mléko
Pepř
5 Strouhaný sýr
Květák
2 Mrkev
1 Petržel
Příprava
Fáze 1 /9
Připravte si ingredience.
Fáze 2 /9
Hořčici smíchejte s citrónovou kůrou, pepřem a olejem, maso marinujte. Dejte do chladničky na ½ hodiny.
Fáze 3 /9
Na bešamel rozpusťte máslo, přidejte mouku, trochu osmahneme, poté přidejte nadrobno nasekaný česnek a míchejte 1 minutu, maso marinujte. Dejte do chladničky na ½ hodiny.
Fáze 4 /9
Přilijte mléko a vařte do zhoustnutí. Mezitím dochuťte solí a pepřem a přidejte polovinu strouhaného sýra a omáčku míchejte, dokud sýr neroztaje.
Fáze 5 /9
Květák rozeberte na růžičky. Vařte ve vroucí osolené vodě 1-2 minuty. Vyberte a sceďte.
Fáze 6 /9
Mrkev nakrájejte na kolečka. Zeleninu vložte do pekáče OptiGrillu, smíchejte s nadrobno nasekanou petrželkou a na vrch nalijte bešamel.
Fáze 7 /9
Pečte 20-25 minut, poté posypte zbylým sýrem a pečte ještě několik minut.
Fáze 8 /9
Maso grilujeme na nejvyšším stupni 3-3 minuty z každé strany.
Fáze 9 /9
Když je maso hotové, podávejte ho s restovanou zeleninou. pařezy 3-3 minuty z každé strany.