Vegetariánský pita chléb s květákem a grilovaným sýrem halloumi
- Celková doba 25 min
- 10 min
Příprava - 15 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (4)
Přísady
4 os.
700 g Květák
2 pl. Olivový olej
4 pl. Citrónová šťáva
100 g Majonéza
2 strou. Česnek
4 pl. Petržel
4 Chleby pitta
250 g Sýr halloumi
Sůl, pepř
Příslušenství
Plech na pečení
Příprava
Fáze 1 /5
Očistěte květák a nakrájejte jej na kousky o velikosti sousta. Smíchejte se solí, olivovým olejem, polovinou citrónové šťávy a pepřem. Nalijte do zapékací mísy.
Fáze 2 /5
Zapékací mísu dejte do grilu OptiGrill ještě předtím, než ho zapnete. Gril zavřete a zapněte. Automaticky bude nastaven program MANUAL. Zvolte červené nastavení pomocí tlačítka M a stiskněte OK. Po předehřátí přístroje pečte 5 minut.
Fáze 3 /5
Otevřete gril OptiGrill v poloze Kompletní pokrm. Boční termostat nastavte na polohu 4. Růžičky květáku otočte a nechte je péci, dokud nebudou hotové. Mezitím pečte pita chléb 2 minuty z každé strany a plátky sýru halloumi ještě 3 minuty z každé strany.
Fáze 4 /5
Smíchejte majonézu se zbývající polovinou citrónové šťávy, česnekem a petrželkou.
Fáze 5 /5
Na pita chléb dejte plátky halloumi, květák a majonézu s citrónem, česnekem a petrželkou. Ihned podávejte.