Jehněčí kotlety s květákem, česnekem a parmazánem
- Celková doba 45 min
- 25 min
Příprava - 20 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (4)
Přísady
4 os.
2 pl. Olivový olej
2 čl Tymián, otrhané lístky
1 čl Rozmarýn, otrhané lístky
1.2 kg Jehněčí kližka (12 ks)
500 g Květák (asi půlka květáku)
2 strou. Česnek
100 g Rozpuštěné máslo
80 g Strouhanka
55 g Strouhaný parmazán
Sůl, pepř
Příslušenství
Plech na pečení XL Plech na pečení
Příprava
Fáze 1 /5
Smíchejte olivový olej, tymián, rozmarýn, sůl a pepř. Jehněčí kotlety potřete směsí. Nechte odstát. Mezitím si připravte zbytek receptu.
Fáze 2 /5
Očistěte květák a nakrájejte jej na kousky o velikosti sousta. Oloupejte a nasekejte stroužek česneku. V míse je smíchejte s rozpuštěným máslem. Ve druhé misce smíchejte strouhanku a strouhaný parmazán a směs osolte a opepřete.
Fáze 3 /5
Jednotlivé růžičky květáku namáčejte v česnekovém másle a obalte ve strouhance s parmazánem. Růžičky otáčejte a přimáčkněte, aby se strouhanka přilepila. Obalené růžičky dejte vedle sebe do zapékací mísy tak, aby se nepřekrývaly.
Fáze 4 /5
Otevřete gril v režimu Kompletní pokrm a vložte zapékací mísu. Boční termostat nastavte na polohu 4. Po předehřátí přístroje pečte 20 minut. Každých 5 minut růžičky otočte, aby zhnědly ze všech stran. Současně grilujte kotlety na grilovací desce po dobu asi 5 minut z každé strany (bude nutné v několika dávkách).
Fáze 5 /5
Jehněčí kotlety podávejte hned s obalovaným květákem.