Grilovaná chobotnice a papriky
- Celková doba 50 min
- 20 min
Příprava - 30 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (1)
Přísady
4 os.
400 g Papriky různých barev
400 g Cherry rajčata
5 pl. Olivový olej
2 čl Tymián
1 čl Paprika (sladká nebo uzená)
3 pl. Sherry ocet
2 čl Sušená cibule
1 strou. Česnek
500 g Předvařená chapadla chobotnice
1 pl. Sušená cibule
1 strou. Česnek
1 čl Tymián
1 čl Paprika (sladká nebo uzená)
2 pl. Sherry ocet
2 pl. Olivový olej
Sůl, pepř
Příprava
Fáze 1 /7
Papriky a cherry rajčata omyjte. Papriky nakrájejte na proužky.
Fáze 2 /7
Papriky a rajčata vložte do salátové mísy. Přidejte olivový olej, tymián, papriku, sherry ocet, sušenou cibuli a nasekaný česnek. Promíchejte.
Fáze 3 /7
Chapadla chobotnice vložte do jiné salátové mísy. Přidejte sušenou cibuli, nasekaný česnek, tymián, papriku, sherry ocet a olivový olej. Dochuťte solí a pepřem.
Fáze 4 /7
Papriky a rajčata vložte do zapékací mísy. Zapékací mísu umístěte do pozice uprostřed trouby.
Fáze 5 /7
Přístroj zapněte. Zvolte program GRILL (grilování) při 200 °C a nastavte dobu grilování na 30 minut. Stiskněte tlačítko START.
Fáze 6 /7
V polovině času grilování položte chapadla chobotnice na zeleninu. Pokračujte v grilování.
Fáze 7 /7
Podávejte velmi horké. Podávejte s bílou rýží.