Grilovaný steak s pečenými rajčaty
- Celková doba 25 min
- 10 min
Příprava - 15 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
600 g Hovězí steak
2 pl. Směs koření na steaky
20 g Česnekovo-petrželkové máslo
2 pl. Olivový olej
300 g Rajčata
1 pl. Olivový olej
1 čl Směs sušených italských bylinek
1 pl. Balzamikový ocet
Sůl, pepř
Příprava
Fáze 1 /7
Obě strany masa posypte směsí koření. Koření přimáčkněte, aby dobře drželo. Obě strany steaku potřete olivovým olejem.
Fáze 2 /7
Rajčata rozkrojte na poloviny.
Fáze 3 /7
Přístroj zapněte. Zapněte nádobu č. 1. Nastavte program GRILL na 8 minut při teplotě 200 °C. Suroviny do nádoby ještě nedávejte. Přístroj automaticky zahájí předehřev. Zapněte nádobu č. 2. Nastavte program ZELENINA na 15 minut při teplotě 180 °C. Na desku v nádobě č. 2 dejte rajčata. Pokapejte je olivovým olejem a balzamikovým octem a posypte italskými bylinkami. Dochuťte solí a pepřem.
Fáze 4 /7
Stiskněte tlačítko SYNC, aby byla příprava steaků a rajčat v obou nádobách dokončena ve stejnou dobu. Stiskněte tlačítko START, abyste zahájili přípravu v obou nádobách. Až přístroj zapípá a na displeji zobrazí „Přidat“, je předehřev grilu dokončen. Na desku v nádobě č. 1 dejte steaky.
Fáze 5 /7
V polovině pečení steaky otočte, aby se propekly rovnoměrně.
Fáze 6 /7
Zkontrolujte, zda jsou rajčata dobře upečená. V případě potřeby pečte ještě několik minut.
Fáze 7 /7
Hotové steaky vyndejte. Na každý z nich dejte trochu česnekovo-petrželkového másla. Před servírováním nechte steaky 1 minutu odpočívat. Podávejte s pečenými rajčaty. Můžete je podávat s rýží, těstovinami nebo lahodnou bramborovou kaší.