Grilovaný steak a brambory po montrealsku
- Celková doba 15 min
- 15 min
Příprava - 0 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (19)
Elektrický gril Tefal OptiGrill+ Snacking & Baking GC714834 Černý Elektrický gril Tefal OptiGrill 4v1 Inox GC774D30 Stříbrný/Černý Elektrický gril Tefal OptiGrill Elite XL GC760D30 Stříbrný/Černý Elektrický gril Tefal OptiGrill Elite GC750D30 Stříbrný/Černý Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
4 os.
4 ks Středně velké brambory Yukon Gold, (asi 1 kg)
1 pl. Kanolový olej
2 pl. Koření na steaky Montreal, rozdělené
4 ks Steaky z nízkého roštěnce asi po 175 g
0.25 hrn. Kečup
1 pl. Worcestrová omáčka
0.5 pl. Pálivá omáčka
Příprava
Fáze 1 /6
Brambory vařte v mikrovlnné troubě 6 minut, aby změkly, ale byly stále pevné. Nechte je vychladnout, aby se s nimi snadno manipulovalo. Každou bramboru rozpulte a pak podélně po celé délce brambory nakrájejte na 1 cm silné proužky. Brambory prohoďte v oleji s polovinou koření na steaky. Zamíchejte kečup, worcestrovou omáčku a pálivou omáčku, aby se dobře spojily. Dejte odstát.
Fáze 2 /6
Mezitím osušte steaky papírovou utěrkou. Zbývajícím kořením na steaky okořeňte z obou stran jednotlivé steaky.
Fáze 3 /6
Zapněte gril. Zvolte program ČERVENÉ MASO / STEAK a stiskněte tlačítko OK. Grilovací desky lehce postříkejte kuchyňským olejem ve spreji. Když přestane fialová/bílá kontrolka blikat, vložte steaky na gril a gril přiklopte.
Fáze 4 /6
Grilujte, dokud kontrolka nezmění barvu na požadovaný stupeň propečení: žlutá pro rare, oranžová pro středně propečený a červená pro dobře propečený steak. Přendejte steaky na talíř a zakryjte fólií. Nechte 5 minut odpočívat.
Fáze 5 /6
Brambory připravujte ve více dávkách po dobu 5 minut nebo dokud nebudou měkké a dobře opečené.
Fáze 6 /6
Steaky servírujte s bramborami a kečupovou směsí v mističce.