Grilovaná pražma s rajčaty a olivami
- Celková doba 20 min
- 10 min
Příprava - 10 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
8 os.
1 Citrón
1 pl. Petrželka
1 strou. Česnek
2 Rajčata
100 g Olivy bez pecky
1 ston. Jarní cibulka (asi 30 g)
2 pl. Balzamikový ocet
1 čl Kapary
12 cl Olivový olej
10 g Piniové oříšky
4 plátek Pražma
3 pl. Olivový olej
Tymián
Sůl, pepř
Příprava
Fáze 1 /7
Připravte si omáčku: Citrón nakrájejte na 4 plátky. Nastrouhejte kůru z poloviny citronu a vymačkejte šťávu. Nasekejte petrželku a česnek. Poté nakrájejte rajčata na kostičky a olivy na plátky. Nasekejte jarní cibulku. Dejte vše do mísy. Přidejte balzamikový ocet, kapary a olivový olej. Promíchejte.
Fáze 2 /7
Na rozpálenou pánev přidejte piniové oříšky a 2 minuty je na prudkém ohni opékejte. Ihned je položte na talíř. Nechte je vychladnout a přidejte je do mísy. Dejte stranou.
Fáze 3 /7
Filety z pražmy do zapékací mísy, kůží nahoru. Přidejte kůru ze zbývající poloviny citronu a šťávu.
Fáze 4 /7
Filety pražmy z obou stran osolte a opepřete. Filety pokapejte olivovým olejem, posypte tymiánem a rozmarýnem.
Fáze 5 /7
Zapékací mísu dejte do nejvyšší polohy trouby.
Fáze 6 /7
Přístroj zapněte. Zvolte program GRILL (grilování) při 200 °C a nastavte dobu grilování na 10 minut. Stiskněte tlačítko START.
Fáze 7 /7
Podávejte s omáčkou.