Grilované papriky po italsku
- Celková doba 25 min
- 10 min
Příprava - 15 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (6)
Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill 2v1 EY501815 Černá Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill XXL 2v1 EY801815 Černá Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill 2v1 Digital EY505D15 Nerezová/Černá Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill XXL 2v1 EY801D15 Nerezová/Černá Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
6 os.
6 Červené papriky
9 cl Olivový olej
3 strou. Sekaný česnek
3 g Nasekaná čerstvá bazalka
3 plátek Filety z ančoviček
1.5 pl. Balzamikový ocet
Sůl, pepř
30 g Piniové oříšky
60 g Hoblinky parmazánu
Příslušenství
Gril Odkapávací tác
Příprava
Fáze 1 /3
Papriky nakrájejte na poloviny, vyjměte jadérka a poté obě poloviny nakrájejte podélně na tři části. Smíchejte je s polovinou olivového oleje, česnekem, bazalkou, ančovičkami a balzamikovým octem. Dochuťte solí a pepřem.
Fáze 2 /3
Do fritézy vložte grilovací mřížku a na ni položte papriky. Přístroj předehřívejte po dobu 15 minut. Nastavte jej na program GRIL na 15 minut při teplotě 200 °C. V polovině tepelné úpravy zeleninu promíchejte. Máte-li fritézu Easy Fry Oven & Grill 9v1, dejte grilovací mřížku do horní přihrádky fritézy Easy Fry Oven & Grill. Do spodní přihrádky dejte odkapávací nádobu. Zavřete dvířka. Nastavte program GRIL na 15 minut při teplotě 200 °C. Vložte papriky do přístroje. Nastavte program GRIL na 15 minut při teplotě 200 °C.
Fáze 3 /3
Po skončení tepelné úpravy, kdy jsou papriky měkké, přendejte je do misky, pokapejte zbylým olejem a nechte vychladnout. Před podáváním posypte papriky piniovými oříšky a hoblinkami parmazánu.