Grilovaná mrkev s jogurtovou omáčkou a listovým pestem
- Celková doba 44 min
- 20 min
Příprava - 24 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (6)
Přísady
4 os.
10 Mrkev s vrškem
1 pl. Hrubá sůl
2 pl. Jablečný ocet
2 pl. Med
7 cl Olivový olej
6 g Čerstvý estragon
5 g Mrkvová nať
0.5 čl Kuličky černého pepře
20 g Bílé lískové ořechy
20 g Piniové oříšky
1 čl Semena koriandru
1 čl Semena kmínu
1 čl Oreganový prášek
0.5 čl Paprika
2 špet. Sůl
400 g Řecký jogurt
2 špet. Hrubá sůl
Příslušenství
Plech na pečení
Příprava
Fáze 1 /9
Oloupejte, omyjte a odkrojte zelené vršky mrkve tak, aby na mrkvích trochu zbyly. Schovejte si trochu vršků.
Fáze 2 /9
Vložte mrkve do plechu na pečení Optigrillu a naplňte ji do tří čtvrtin vodou a přidejte sůl.
Fáze 3 /9
Plech na pečení vložte do Optigrillu před jeho spuštěním. Zavřete gril a zapněte jej. Automaticky se zvolí ruční program. Vyberte nastavení červené barvy pomocí tlačítka M a stiskněte OK. Po předehřátí pečte 20 minut.
Fáze 4 /9
Mrkve zchlaďte ve studené vodě, poté sceďte a dejte do misky. Smíchejte med a jablečný mošt v nádobě a nalijte na mrkve a jemně je směsí obalte.
Fáze 5 /9
Otevřete OptiGrill v režimu grilování. Boční termostat nastavte do polohy 4. Po předehřátí vložte mrkev a pečte 4 minuty.
Fáze 6 /9
V úzké nádobě smíchejte olej, estragon, zelené vršky a pepř. Dejte stranou.
Fáze 7 /9
Připravte si krekr v mixéru: přidejte lískové oříšky, piniové oříšky, koriandr, kmín, oregano, papriku a sůl. Míchejte, dokud nezískáte sušenku, která není příliš jemná.
Fáze 8 /9
V nádobě smíchejte jogurt a 2 špetky hrubé soli.
Fáze 9 /9
Jogurt lehce rozprostřete do misky, naaranžujte mrkev, posypte krekrem a pokapejte estragonovou omáčkou.