Krevety plněné jogurtovou omáčkou
- Celková doba 1 hod. 41 min
- 30 min
Příprava - 11 min
Vaření - 1 hod.
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (1)
Přísady
8 os.
16 Velké čerstvé (nebo mražené) nevařené krevety
Na marinádu:
50 g Olivový olej
0.5 kůra Strouhaná pomerančová kůra
Čerstvé oregano
Na náplň:
70 g Mleté maso na klobásy
20 g Chorizo
15 g Sýr pecorino
Sůl, pepř
Na trojobal:
100 g Mouka
3 Vejce
150 g Strouhanka
Na omáčky:
500 g Řecký jogurt
80 g Mascarpone
1 čl Růžový pepř
10 g Jablečný ocet
10 list Bazalka
10 sní. Pažitka
Sůl, pepř
Máta
Příslušenství
Základní grilovací deska
Příprava
Fáze 1 /7
Z krevet odstraňte krunýř, ale ne ocásky. Ostrým nožem vykrojte vnitřnosti z bříšek krevet. Zadní část nakrojte po celé délce malým nožem tak, abyste krevetu otevřeli a vytvořili tvar motýla. Rozkrojené krevety pokládejte vedle sebe do mísy. Přidejte olivový olej, nastrouhanou pomerančovou kůru a čerstvě nasekané lístky oregana. Nechte marinovat 1 hodinu v chladničce.
Fáze 2 /7
Připravte si náplň. Chorizo oloupejte a maso nasekejte v kuchyňském robotu. Maso a nasekané chorizo dejte do mísy. Lehce osolte a opepřete. Vyhnětejte rukama, aby se všechny suroviny spojily. Do každé krevety dejte lžičku náplně. Na 15 minut je dejte do chladničky.
Fáze 3 /7
Připravte si omáčku z růžového pepře. Do mísy dejte 250 g řeckého jogurtu, 40 g mascarpone, růžový pepř a vinný ocet. Vše smíchejte, aby vznikla hladká a rovnoměrná omáčka. Dejte vychladnout do chladničky, aby se omáčka zahustila. Na bylinkovou omáčku: Do mísy dejte 250 g řeckého jogurtu, 40 g mascarpone, bazalku, pažitku, sůl a pepř. Vše smíchejte, aby vznikla hladká a rovnoměrná krémová omáčka. Dejte vychladnout do chladničky, aby se omáčka zahustila.
Fáze 4 /7
Na trojobal: Připravte si 3 misky: jednu s rozšlehanými vejci, jednu s moukou a jednu se strouhankou.
Fáze 5 /7
Krevety po jedné postupně obalte moukou, poté šlehanými vejci, a nakonec strouhankou.
Fáze 6 /7
Položte je na standardní plech Easy Fry. Postříkejte je trochou oleje a nastavte program NUGETKY na 11 minut při teplotě 200 °C.
Fáze 7 /7
Krevety podávejte s oběma omáčkami.