Fish and chips
- Celková doba 1 hod. 5 min
- 20 min
Příprava - 45 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
4 Filety z tresky (nebo jiné bílé ryby)
120 g Mouka
1 čl Kypřicí prášek do pečiva
1 čl Paprika
20 cl Pivo nebo perlivá voda
Olej ve spreji nebo olivový olej
800 g Mražené hranolky
Sůl a pepř
Citrón
Tatarská omáčka nebo majonéza
Příprava
Fáze 1 /8
Na těsto smíchejte mouku, kypřicí prášek do pečiva, papriku, sůl a pepř. Postupně přilévejte pivo nebo perlivou vodu a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
Fáze 2 /8
Rybí filety namočte do těstíčka a dbejte na to, aby byly důkladně obalené.
Fáze 3 /8
Filety dejte do přístroje. Spusťte pečení.
Fáze 4 /8
V polovině pečení filety otočte, aby byly rovnoměrně propečené a křupavé. Otevřete rukojeť oběma rukama a vyndejte rybí filety z přístroje.
Fáze 5 /8
Hranolky dejte do přístroje. Spusťte pečení. V polovině pečení jimi zatřeste, aby se rovnoměrně opekly.
Fáze 6 /8
Otevřete rukojeť oběma rukama. Hranolky dejte do mísy a ochuťte.
Fáze 7 /8
Filety dejte do přístroje. Znovu spusťte pečení, abyste je ohřáli.
Fáze 8 /8
Rybí filety podávejte ihned s křupavými hranolky, měsíčky citrónu a tatarskou omáčkou nebo majonézou.