Fish and chips
- Celková doba 23 min
- 15 min
Příprava - 8 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
2 os.
60 g Mouka
40 g Strouhanka
0.5 čl Sušený česnek
0.5 čl Sušená cibule
0.5 pl. Jedlá soda
Sůl a pepř
5 cl Pivo
2 Filety z tresky
1.5 pl. Olej
Příprava
Fáze 1 /4
Rybu dobře osušte papírovou kuchyňskou utěrkou. Polovinu mouky a strouhanky dejte do dvou mělkých misek. V míse smíchejte druhou polovinu mouky, sušený česnek a sušenou cibuli, jedlou sodu, sůl, pepř a pivo. Každý kousek tresky obalte moukou, poté namočte do pivního těstíčka a nakonec obalte strouhankou. Potřete je nebo postříkejte olejem.
Fáze 2 /4
Položte je do přístroje s mřížkou. Spusťte pečení.
Fáze 3 /4
V polovině pečení rybu otočte.
Fáze 4 /4
Rybu podávejte s hranolky a mátovým hráškovým pyré. Podávejte s několika klínky citronu a tatarskou omáčkou.