Fish and chips
- Celková doba 50 min
- 40 min
Příprava - 10 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
2 os.
100 g Treska
100 g Mouka
2 Vejce
2 cl Mléko
3 Brambory
100 g Slanina
100 g Majonéza
50 g Medvědí česnek
0.1 cl Bílé víno
Citron
Sůl
Pepř
Bylinky
Příprava
Fáze 1 /8
Připravte si ingredience.
Fáze 2 /8
Tresku nakrájejte na menší kousky, ochuťte solí a pepřem.
Fáze 3 /8
Připravte těstíčko spojením mouky, vajec, mléka a vína. Promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
Fáze 4 /8
Rybu obalte v mouce a těstíčku.
Fáze 5 /8
Uvařené brambory rozmačkejte, posypte nakrájenou slaninou, přidejte sůl, pepř, máslo a čerstvé bylinky.
Fáze 6 /8
Obalenou rybu vložte do košíku a nastavte program ryba. Brambory vložte do druhého košíku, zvolte program hranolky a upravte čas přibližně na 10 minut.
Fáze 7 /8
Připravte majonézu, kterou si smícháte s nasekaným medvědím česnekem a dochuťte solí, pepřem a citrónovou šťávou.
Fáze 8 /8
Hotovou rybu a brambory servírujte s majonézou.