Fish and chips
- Celková doba 1 hod. 5 min
- 20 min
Příprava - 45 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
120 g Mouka
80 g Kukuřičný škrob
0.5 čl Sušený česnek
0.5 čl Sušená cibule
0.5 čl Jedlá soda
Sůl, pepř
10 cl Pivo
4 plátek Treska
3 pl. Kuchyňský olej
800 g Hranolky
Příprava
Fáze 1 /7
Rybu dobře osušte papírovou kuchyňskou utěrkou. V hluboké míse smíchejte polovinu mouky (60g) a kukuřičný škrob. V další hluboké míse smíchejte druhou polovinu mouky (60g), česnek, sušenou cibuli, jedlou sodu, sůl, pepř a pivo. Jednotlivé kousky tresky obalte ve směsi mouky a kukuřičného škrobu a poté v pivním těstíčku. Poté je znovu obalte ve směsi mouky a kukuřičného škrobu. Lehce je potřete olejem nebo použijte sprej.
Fáze 2 /7
Zapněte nádobu č. 1. Na desku v nádobě č. 1 dejte filety tresky.
Fáze 3 /7
Zapněte nádobu č. 2. Hranolky dejte na desku v nádobě č. 2.
Fáze 4 /7
Stiskněte tlačítko SYNC, aby byla příprava v obou nádobách dokončena ve stejnou dobu. Stiskněte tlačítko START, abyste zahájili přípravu v obou nádobách.
Fáze 5 /7
Každých 10 minut hranolky promíchejte.
Fáze 6 /7
V polovině pečení rybu otočte.
Fáze 7 /7
Rybu podávejte s hranolky a hráškovou kaší s mátou. Podávejte s několika měsíčky citrónu a tatarskou omáčkou.