Španělské "Bravas" pikantní brambory
- Celková doba 1 hod. 5 min
- 20 min
Příprava - 45 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (10)
Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill & Steam 3v1 FW201815 Černá Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill 2v1 Digital EY505D15 Nerezová/Černá Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill XXL 2v1 EY801D15 Nerezová/Černá Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry Max EY245310 Tmavě zelená/Černá Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
4 os.
800 g Brambory
1 pl. Neutrální olej
Sůl a pepř
4 Česnek
1 Cibule
2 pl. Olivový olej
2 pl. Moučkový cukr
400 g Loupaná rajčata
15 cl Voda
1 čl Paprika mletá
1 Chilli paprička z ptačího oka
Příprava
Fáze 1 /6
Oloupejte a opláchněte brambory. Nakrájejte na 1,5 cm kostky. Vložte je do nádoby a přidejte olej, sůl a pepř. Promíchejte.
Fáze 2 /6
Vložte brambory do spotřebiče vybaveného talířem. Začněte vařit.
Fáze 3 /6
Každých 10 minut brambory promíchejte.
Fáze 4 /6
Mezitím si připravte omáčku. Oloupejte česnek a cibuli. Nakrájejte je na malé kousky. Nalijte olivový olej do hrnce na střední teplotu. Přidejte česnek a cibuli a restujte 2 minuty. Přidejte cukr a nechte rozpustit.
Fáze 5 /6
Přidejte plechovku loupaných rajčat, vodu, papriku a chilli ptačí oko. Přikryjte a vařte 15 minut. Z uvařené omáčky vyjměte chilli papričku a omáčku rozmixujte. Nechte vychladnout.
Fáze 6 /6
Umístěte brambory na talíř s dřevěnými špejlemi a namáčejte do omáčky. Dobrou chuť.