Pikantní brambory
- Celková doba 1 hod. 25 min
- 15 min
Příprava - 40 min
Vaření - 30 min
Chlazení
Přísady
2 os.
0.5 kg Brambory (varný typ A)
15 cl Olivový olej
1 pl. Paprika
0.5 čl Sůl
0.5 čl Sušený česnek
0.5 pl. Oregano
Příslušenství
Fritovací koš
Příprava
Fáze 1 /6
Brambory omyjte, ale neloupejte. Nakrájejte je na čtvrtiny, abyste měli velké hranolky. Dejte je do velké mísy. Zalijte studenou vodou a nechte 30 minut odstát.
Fáze 2 /6
Brambory nechte okapat a osušte. Přidejte olivový olej, papriku, sůl, česnek a oregano a jemně promíchejte, aby se hranolky dobře obalily.
Fáze 3 /6
Dejte je do fritovacího koše. Fritovací koš dejte do prostřední polohy trouby.
Fáze 4 /6
Přístroj zapněte. Zvolte program AIR FRY (smažení vzduchem) při 180 °C a nastavte dobu smažení na 40 minut. Stiskněte tlačítko START.
Fáze 5 /6
Každých 10 minut hranolky promíchejte, aby se rovnoměrně opekly.
Fáze 6 /6
Hranolky podávejte se zeleným salátem, majonézou nebo omáčkou podle vlastního výběru. Můžete je také podávat jako přílohu.