Španělská omeleta s brambory a salámem chorizo
- Celková doba 55 min
- 20 min
Příprava - 35 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (4)
Přísady
6 os.
500 g Brambory
1 Velká cibule
150 g Žampióny
100 g Nepálivé chorizo (nebo pálivé, podle chuti) na kostičky
8 Vejce
4 pl. Olivový olej
2 pl. Nasekaná pažitka
2 pl. Nasekaná petrželka
Sůl, pepř
Příslušenství
Plech na pečení
Příprava
Fáze 1 /8
Omyjte a oloupejte brambory. Nožem nakrájejte brambory podélně na čtvrtky, pak každou čtvrtku nakrájejte na tenké plátky. Potřebujete malé a tenké plátečky brambor.
Fáze 2 /8
Oloupejte cibuli. Rozpulte ji a nakrájejte ji na tenké plátky.
Fáze 3 /8
Omyjte žampiony a nakrájejte je na tenké proužky.
Fáze 4 /8
Ve velké míse rozšlehejte vejce. Přidejte nasekanou pažitku a petrželku. Dochuťte solí a pepřem.
Fáze 5 /8
Zapékací mísu dejte do grilu OptiGrill ještě předtím, než ho zapnete. Gril zavřete a zapněte. Automaticky bude nastaven program MANUAL. Zvolte oranžové nastavení pomocí tlačítka M a stiskněte OK. Po předehřátí přístroje přidejte olivový olej, cibuli a houby a restujte je asi 2 minuty.
Fáze 6 /8
Přidejte brambory a chorizo na kostičky. Smažte asi 25 minut, nebo dokud nejsou brambory upečené. Pravidelně promíchejte vařečkou.
Fáze 7 /8
Přidejte rozšlehaná vejce, zavřete gril OptiGrill a pečte dalších 8 minut.
Fáze 8 /8
Podávejte horké, teplé nebo studené, s přílohovým salátem.