Churros s chorizem a parmazánem
- Celková doba 35 min
- 10 min
Příprava - 25 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
6 os.
315 g Brambory
75 g Chorizo
6 díl. Rajčata
3 g Sůl
3 g Pepř
7 g Provensálské bylinky
60 g Parmazán
75 g Mouka
3 g Sůl
3 g Pepř
Příslušenství
Mlýnek na maso Nástavec na cukroví Šlehač Odšťavňovač
Příprava
Fáze 1 /11
Troubu předehřejte na 200 °C.
Fáze 2 /11
Brambory vařte v hrnci s osolenou vodou po dobu 30 minut. Oloupejte je.
Fáze 3 /11
Umístěte mlýnek s jemným ostřím na stroj. Teplé nakrájené brambory rozmačkejte a stiskněte Start.
Fáze 4 /11
Brambory nechte vychladnout.
Fáze 5 /11
Chorizo oloupejte a nakrájejte na kousky. Vložte do mlýnku na maso. Stiskněte Start. Odložte stranou.
Fáze 6 /11
Nasaďte odšťavňovač na stroj a vložte do něj nakrájená rajčata.
Fáze 7 /11
Nalijte rajčatovou passatu do hrnce. Okořeňte a přidejte provensálské bylinky. Omáčku nechte na mírném ohni 10 minut zredukovat.
Fáze 8 /11
Na přístroj připevněte mixér a do mísy mixéru vložte brambory, chorizo, parmazán, mouku, sůl a pepř. Stiskněte Start.
Fáze 9 /11
Připravte churros nasazením trysky na sušenky a umístěním výstupu do tvaru velké hvězdy. Ujistěte se, že do plnicí trubice nevkládáte příliš mnoho těsta, protože by ji ucpalo. Pevně stiskněte píst.
Fáze 10 /11
Churros za pochodu ukládejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 25 minut.
Fáze 11 /11
Podávejte se salátem a rajčatovou passatou.