Špízy z hřebenatek s uzenou slaninou
- Celková doba 22 min
- 15 min
Příprava - 7 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (1)
Přísady
8 os.
24 hrud. Čerstvé nebo mražené hřebenatky (bez lastury)
24 plá. Uzená slanina
1 Citrón
Olivový olej
Pepř
1 sva. Bazalka
8 Špejle o délce 15 cm
Příslušenství
Základní grilovací deska
Příprava
Fáze 1 /5
Pokud používáte mražené ořechy, nechte je nejprve povolit v misce se studenou vodou.
Fáze 2 /5
Hřebenatky pečlivě osušte.
Fáze 3 /5
Každý ořech obalte uzenou slaninou tak, aby byly ploché části ořechu vidět. Přebytečnou slaninu odřízněte. Pomocí špejle propíchněte ořechy přes uzenou slaninu, aby držely pohromadě. Na každou špejli napíchněte 3 ořechy. Z obou stran je lehce opepřete, ale nesolte, protože slanina je již dost slaná.
Fáze 4 /5
Špízy položte na standardní plech Easy Fry. Postříkejte je trochou olivového oleje a začněte péct při teplotě 200 °C po dobu 7 minut. Každý špíz pokapejte trochou citrónu.
Fáze 5 /5
Špízy konzumujte horké s omáčkou beurre blanc a malou miskou rýže. Ozdobte lístky bazalky.