Zapečené klobásy (britské Toad in the hole)
- Celková doba 1 hod. 30 min
- 15 min
Příprava - 45 min
Vaření - 30 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (1)
Přísady
6 os.
3 Velká vejce
180 g Hladká bílá mouka
1 čl Sůl
1 špet. Pepř
35 cl Mléko
30 g Rozpuštěné máslo
1 pl. Olej
450 g Klobásy
Příprava
Fáze 1 /5
Příprava těsta: v míse rozšlehejte vejce. Ve velké míse smíchejte mouku se solí a špetkou pepře. Uprostřed mouky udělejte důlek. Do důlku nalijte rozšlehaná vejce, mléko a rozpuštěné máslo, promíchejte a šlehejte, dokud těsto nebude hladké. Přikryjte je utěrkou a nechte 30 minut kynout při pokojové teplotě.
Fáze 2 /5
Předehřejte troubu. Přístroj zapněte. Zvolte program BAKE (pečení) při 200 °C a nastavte dobu pečení na 5 minut. Stiskněte tlačítko START.
Fáze 3 /5
Pokrm v zapékací míse o velikosti 24 cm pomocí mašlovačky olejem. Klobásy dejte do zapékací mísy a opatrně je zalijte těstem. Zapékací mísu dejte na mřížku. Mřížku dejte do prostřední polohy trouby.
Fáze 4 /5
Přístroj zapněte. Zvolte program BAKE (pečení) při 200 °C a nastavte dobu pečení na 45 minut. Stiskněte tlačítko START.
Fáze 5 /5
Po vyjmutí z trouby nechte před podáváním 10 minut odpočívat. Podávejte horké se zeleným nebo zelným salátem coleslaw.