Vepřové plátky s balzamikem a rozmarýnovými bramborami
- Celková doba 3 hod. 45 min
- 10 min
Příprava - 35 min
Vaření - 3 hod.
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (9)
Elektrický gril Tefal OptiGrill 4v1 Inox GC774D30 Stříbrný/Černý Elektrický gril Tefal OptiGrill Elite XL GC760D30 Stříbrný/Černý Elektrický gril Tefal OptiGrill+ XL Snacking & Baking se zapékací mísou GC724D12 Stříbrný/Černý Elektrický gril Tefal OptiGrill 2v1 Inox GC772D30 Stříbrný/Černý Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
2 os.
400 g Vepřový plátek
80 ml Balzamikový ocet
40 ml Olivový olej
1 pl. Tmavá sójová omáčka
2 čl Hnědý cukr
0.5 čl Pepř
10 g Lístky rozmarýnu
1 strou. Stroužek česneku
5 ks Brambory
Olivový olej
Mořská sůl
1 sní. Rozmarýn
Příslušenství
Plech na pečení Plech na pečení
Příprava
Fáze 1 /5
Suroviny na marinádu důkladně promíchejte v uzavíracím sáčku, přidejte vepřové plátky a dejte do ledničky asi na 3 hodiny.
Fáze 2 /5
Zatím si omyjte brambory, nakrájejte je na klínky a potřete je olivovým olejem, mořskou solí a na jemno nasekanými lístky rozmarýnu.
Fáze 3 /5
Zapékací mísu dejte do grilu OptiGrill a nastavte režim MANUAL (žluté nastavení 180 °C). Pečte 30–35 minut.
Fáze 4 /5
Po marinování marinádu odstraňte, nastavte program MANUAL nebo VEPŘOVÉ (podle modelu) a plátky ugrilujte.
Fáze 5 /5
Před podáváním okořeňte maso a brambory čerstvě namletým pepřem.