Čevabčiči s pečenými bramborami
- Celková doba 9 hod. 15 min
- 40 min
Příprava - 35 min
Vaření - 8 hod.
Chlazení
Přísady
4 os.
3 strou. Česnek
550 g Libové maso (směs hovězího a vepřového a/nebo jehněčí)
100 g Tučný špek, bůček nebo krk
1 čl Semínka koriandru
4 Nové koření
0.5 čl Černý celý pepř
1 pl. Sušený tymián
1 pl. Jemná paprika
10 g Sůl
0.5 čl Jedlá soda
15 cl Perlivá voda (nebo vývar z kostí)
1 kg Brambory
1 pl. Olej
30 g Máslo
1 sva. Čerstvý tymián
Sůl, pepř
Příslušenství
Plech na pečení XL Plech na pečení
Příprava
Fáze 1 /5
Masovou směs si připravte den předem. Oloupejte stroužky česneku. Umelte libové maso i s tukem spolu s česnekem. V hmoždíři rozmačkejte semínka koriandru, nové koření a černý pepř. Koření přidejte do mletého masa spolu s tymiánem, paprikou, solí a jedlou sodou. Směs smíchejte s perlivou vodou a míchejte 10 minut do hladka. Zakryjte a dejte alespoň na 1 hodinu do chladničky.
Fáze 2 /5
Druhý den vlhkýma rukama vytvarujte kuličky o hmotnosti přibližně 100 g a vytvarujte je do válečků asi 12 cm dlouhých.
Fáze 3 /5
Omyjte a oloupejte brambory a nakrájejte je na 1cm kostky. Do zapékací mísy dejte olej, kostky másla, snítky tymiánu, sůl a pepř. Navrch dejte brambory na kostičky.
Fáze 4 /5
Zapékací mísu dejte do grilu OptiGrill ještě předtím, než ho zapnete. Gril zavřete a zapněte. Automaticky bude nastaven program MANUAL. Zvolte červené nastavení pomocí tlačítka M a stiskněte OK. Po předehřátí přístroje pečte 15 minut. Uprostřed pečení zamíchejte.
Fáze 5 /5
Otevřete gril v režimu Kompletní pokrm. Boční termostat nastavte na polohu 4. Čevabčiči dejte na grilovací desku a pečte 15 minut. Pravidelně je o 90 stupňů otáčejte, aby se ugrilovalo ze všech stran. Brambory pravidelně promíchejte.