Grilovaný filet candáta s plátky citronu a bramborami grenaille
- Celková doba 50 min
- 20 min
Příprava - 30 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (20)
Přísady
2 os.
Candát
Citron
Tymián
Brambory
100 ml Majonéza
Růžový pepř
Jarní cibulka
Brokolice
Cherry rajčátka
Olivový olej
Pažitka
Sůl
Pepř
Příprava
Fáze 1 /11
Brambory grenaille rozpulte, vložte je do mísy, osolte, opepřete, přidejte čerstvý tymián a zakápněte olivovým olejem.
Fáze 2 /11
Cherry rajčátka nakrájejte na poloviny a přidejte je k bramborám. Jarní cibulku a brokolici očistěte, zakápněte olejem a připravte na grilování.
Fáze 3 /11
Filet candáta podélně rozřízněte na dvě části. Osolte, opepřete a na každou část položte plátky citronu a větvičky tymiánu.
Fáze 4 /11
Rybu zakápněte olivovým olejem, přehněte filet napůl, aby citron a tymián byly uvnitř, a připravte k grilování.
Fáze 5 /11
Rozpalte si optigrill. Do OptiGrillu 4v1 vložte candáta, připravené brambory, brokolici a jarní cibulku.
Fáze 6 /11
Grilujte vše přibližně 10 minut, dokud brambory nebudou měkké, zelenina lehce orestovaná a ryba propečená.
Fáze 7 /11
Příprava studené citronové omáčky: Nasekejte čerstvou pažitku a vmíchejte ji do majonézy.
Fáze 8 /11
Přidejte růžový pepř, několik kapek citronové šťávy a trochu olivového oleje.
Fáze 9 /11
Omáčku dobře promíchejte a nechte chvíli odležet v lednici.
Fáze 10 /11
Na talíř rozetřete citronovou omáčku s růžovým pepřem, naservírujte grilovanou rybu spolu s grilovanými bramborami a grilovanou zeleninou.
Fáze 11 /11
Na závěr zakápněte olejem a dozdobte čerstvými bylinkami.