Vepřová žebírka s jablky a bramborami
- Celková doba 1 hod.
- 20 min
Příprava - 40 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
700 g Tvrdé brambory
4 pl. Olivový olej
1 pl. Sušené bylinky
2 Jablka
1 pl. Hořčice
4 pl. Sušená šalvěj
3 pl. Olivový olej
4 Vepřová žebírka
Sůl, pepř
Příprava
Fáze 1 /8
Brambory omyjte, neloupejte je a nakrájejte je na velké hranolky. Důkladně je osušte čistou utěrkou a dejte je do salátové mísy.
Fáze 2 /8
Jablka omyjte a osušte. Každé jablko rozkrojte na 6 klínků. Jablka přidejte do salátové mísy s bramborami. Přidejte olej, sušené bylinky, osolte a opepřete a promíchejte.
Fáze 3 /8
Vše dejte do zapékací mísy. Zapékací mísu dejte do spodní polohy trouby.
Fáze 4 /8
Přístroj zapněte. Zvolte program ROAST (pečení) při 200 °C a nastavte dobu pečení na 40 minut. Stiskněte tlačítko START.
Fáze 5 /8
Do mísy dejte hořčici. Přidejte šalvěj, sušené bylinky, sůl a pepř a olivový olej. Míchejte, dokud nevznikne hladká omáčka. Lžící rozetřete omáčku po obou stranách vepřových žeber.
Fáze 6 /8
Žebra dejte na mřížku. Když jsou brambory a jablka upečené, dejte mřížku do nejvyšší polohy trouby.
Fáze 7 /8
Přístroj zapněte. Zvolte program BAKE (pečení) při 190 °C a nastavte dobu pečení na 10 minut. Stiskněte tlačítko START.
Fáze 8 /8
Po dokončení pečení posypte mořskou solí a podávejte.