Vepřová žebírka
- Celková doba 3 hod. 25 min
- 10 min
Příprava - 2 hod.
Vaření - 1 hod. 15 min
Chlazení
Přísady
4 os.
2 Žebra o celkové hmotnosti 1,2 kg
6 pl. Kečup
2 pl. Med
2 pl. Sójová omáčka
2 pl. Omáčka yakitori
2 pl. Sezamový olej
1 čl Strouhaný zázvor
Pepř
Příprava
Fáze 1 /8
Než začnete s přípravou vepřových žeber, nechte je 15 minut odpočívat při pokojové teplotě.
Fáze 2 /8
Připravte marinádu: do misky dejte kečup, med, sójovou omáčku, omáčku yakitori, sezamový olej a strouhaný zázvor. Dobře promíchejte, aby vznikla hladká omáčka.
Fáze 3 /8
Vepřová žebra položte na zapékací mísu kostí dolů. Mašlovačkou naneste na žebra bohaté množství marinády. Dochuťte pepřem a nechte 1 hodinu marinovat v chladničce.
Fáze 4 /8
Zapékací mísu dejte do spodní polohy trouby.
Fáze 5 /8
Přístroj zapněte. Zvolte program BAKE (pečení) při 140 °C a nastavte dobu pečení na 2 hodiny. Stiskněte tlačítko START.
Fáze 6 /8
Každých 30 minut potřete horní a boční stranu žeber marinádou. V případě potřeby přidejte do mísy trochu vody.
Fáze 7 /8
Po vyjmutí z trouby je rozkrojte podélně mezi kostmi.
Fáze 8 /8
Podávejte teplé. Podávejte s drobnou zeleninou nebo čerstvým salátem. Pokud vám zbyla marináda, nalijte ji do malého hrnce, 2 minuty mírně povařte a podávejte jako omáčku.