Vepřové kotlety s česnekovým máslem a avokádovým falafelem
- Celková doba 1 hod. 5 min
- 20 min
Příprava - 15 min
Vaření - 30 min
Chlazení
Přísady
6 os.
1.5 Avokádo
4.5 pl. Citrónová šťáva
3 pl. Tahini (sezamová pasta)
13 cl Voda
Sůl
1.5 Avokádo
390 g Konzervovaná cizrna, propláchnutá a slitá
6 ston. Máta
15 ston. Koriandr
3 strou. Česnek
3 čl Citrónová šťáva
1.5 čl Sůl
75 g Cizrnová mouka
2 pl. Kuchyňský olej
6 Vepřové kotlety s kostí (asi 800 g)
1 čl Paprika
1 čl Římský kmín
1 čl Sušený česnek
1 čl Provensálské bylinky
Sůl
2 strou. Česnek
30 g Změklé máslo
2 pl. Nasekaná petrželka
Příslušenství
Plech na pečení XL Plech na pečení
Příprava
Fáze 1 /5
Připravte si falafel: nahrubo smíchejte avokádo s cizrnou, lístky máty a koriandru, oloupaným česnekem, citrónovou šťávou, solí a dvěma třetinami cizrnové mouky. Zbytkem mouky posypte vál a vyválejte z množství vrchovaté polévkové lžíce směsi asi 18 zploštělých kuliček. Dejte je na 30 minut do chladničky.
Fáze 2 /5
Vepřové kotlety z obou stran potřete olejem. Smíchejte papriku, kmín, sušený česnek, provensálské bylinky a sůl a vepřové kotlety směsí posypte. Koření důkladně vmasírujte do masa, aby se jím obalilo. Oloupejte a nasekejte stroužky česneku a smíchejte se změklým máslem, nasekanou petrželkou a solí. Dejte stranou.
Fáze 3 /5
Připravte si omáčku: smíchejte dužinu avokáda, citrónovou šťávu, pastu tahini, vodu a sůl.
Fáze 4 /5
Falafely naskládejte do zapékací mísy. Otevřete gril v režimu Kompletní pokrm a vložte zapékací mísu. Boční termostat nastavte na polohu 4. Po předehřátí přístroje dejte vepřové kotlety na grilovací desku (příprava bude probíhat ve dvou dávkách) a pečte 5 minut. Vepřové kotlety a falafel otočte a pečte dalších 5 minut. Vepřové kotlety znovu otočte. Na každou kotletu přidejte 1 polévkovou lžíci másla s česnekem a petrželkou a pečte dalších 5 minut.
Fáze 5 /5
Vepřové kotlety podávejte s falafelem a avokádovou omáčkou.