Špízy s ananasem a krevetami a medovo-česnekovým máslem
- Celková doba 21 min
- 15 min
Příprava - 6 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
6 os.
750 g Ananas (asi půlka ananasu)
600 g Syrové loupané krevety s ocásky
6 strou. Česnek
45 g Rozpuštěné máslo
120 g Tekutý med
3 pl. Sójová omáčka
1 čl Drcené chilli (volitelně)
3 pl. Nasekaný koriandr
Příprava
Fáze 1 /4
Oloupejte ananas, nakrájejte ho na 2 cm silné plátky a každý plátek na 8 dílků. Na porci připravte 2 špízy. Na špejle napichujte střídavě 3 krevety a 3 kousky ananasu.
Fáze 2 /4
Oloupejte a nasekejte stroužky česneku. Smíchejte s rozpuštěným máslem, medem, sójovou omáčkou a drceným chilli a směsí pokapejte špízy.
Fáze 3 /4
Otevřete gril OptiGrill v poloze barbecue. Boční termostat nastavte na polohu 3. Po předehřátí přístroje grilujte špízy 6 minut. V polovině grilování je otočte.
Fáze 4 /4
Posypte nasekaným koriandrem a podávejte.