Vepřové kotlety po milánsku
- Celková doba 20 min
- 15 min
Příprava - 0 min
Vaření - 5 min
Chlazení
Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
4 os.
4 Vepřové kotlety
3 hrn. Čerstvá strouhanka
0.75 hrn. Čerstvě nastrouhaný sýr Parmigiano Reggiano
1 hrn. Olivový olej
Mořská sůl
6 hrn. Rukola, omytá a osušená
0.75 hrn. Červená cibule, najemno
3 čl Extra panenský olivový olej
1 čl
36 plá. Tenké plátečky čerstvého parmazánu
Příprava
Fáze 1 /6
Vepřové kotlety dejte mezi dva listy papíru na pečení nebo do fólie. Válečkem nebo paličkou maso lehce rozklepejte, aby bylo křehčí.
Fáze 2 /6
V mělké míse smíchejte strouhanku a sýr Parmigiano Reggiano a směs osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem. Do další mělké mísy nalijte olej. Zapékací mísu vyložte pečicím papírem.
Fáze 3 /6
Každou vepřovou kotletu nejdříve namočte v olivovém oleji, nechte nadbytečný olej okapat a poté obalte ve strouhance s parmazánem. Obalené kotlety dejte do papírem vyložené zapékací mísy. Kotlety lze připravit předem a zmrazit. Přejděte k dalšímu kroku a začněte s grilováním.
Fáze 4 /6
Zapněte gril, nastavte program MANUAL nebo VEPŘOVÉ (podle modelu). Po předehřátí přístroje otevřete gril, dejte vepřové kotlety na grilovací desky a gril přiklopte. Zahájí se tepelná úprava pokrmu. Nechte péci, dokud se kontrolka nerozsvítí červeně, nebo dokud se na displeji nezobrazí „Dobře propečené“.
Fáze 5 /6
V salátové míse smíchejte olivový olej a ocet, aby vytvořily emulzi, a tu osolte a opepřete. Zálivku smíchejte s rukolou a cibulí.
Fáze 6 /6
Grilované vepřové kotlety podávejte se salátem z rukoly a cibule a ozdobte parmazánem.