Veganské burgery
- Celková doba 20 min
- 0 min
Příprava - 20 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
8 os.
200 g Nakrájené červené zelí
150 g Strouhaná mrkev
120 g Veganská majonéza
2 pl. Jablečný ocet
1 čl Sušený česnek
3 sáček Žakie na kousky (celková čistá hmotnost po slití: 440 g)
8 Veganské hamburgerové bulky
220 g Barbecue omáčka
Sůl, pepř
2 čl Uzená paprika
15 kap. Tekutý kouř
Příprava
Fáze 1 /5
Na salát coleslaw: Syrovou zeleninu dejte do mísy. Přidejte veganskou majonézu, jablečný ocet, sušený česnek, sůl a pepř. Zamíchejte a nechte v chladničce marinovat alespoň hodinu. Čím déle se salát coleslaw marinuje, tím je jemnější. Čím kratší bude doba marinování, tím křupavější bude salát coleslaw. Upravte podle chuti.
Fáze 2 /5
Kousky žakie rozmačkejte prsty ve velké míse, aby připomínaly konzistenci trhaného vepřového masa. Zalijte vodou a nechte 5-10 minut odstát. Žakii znovu opláchněte a vymačkejte z ní co nejvíce tekutiny. Vraťte žakii do mísy a přidejte grilovací omáčku, sůl, pepř, uzenou papriku, tekutý kouř a promíchejte.
Fáze 3 /5
Přístroj zapněte. Zapněte nádobu č. 1. Nastavte program MANUAL na 20 minut při teplotě 180 °C. Vyjměte desku a do nádoby č. 1 dejte 650 g žakie. Zapněte nádobu č. 2. Nastavte program MANUAL na 20 minut při teplotě 180 °C. Vyjměte desku a do nádoby č. 2 dejte 450 g žakie. Stiskněte tlačítko START, abyste zahájili přípravu.
Fáze 4 /5
V polovině pečení pokrm promíchejte.
Fáze 5 /5
Na hamburgerové bulky naaranžujte grilovanou žakii a navrch dejte salát coleslaw. Podávejte s pečenými bramborami ve tvaru harmoniky.