Veganské burgery
- Celková doba 50 min
- 20 min
Příprava - 20 min
Vaření - 10 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (7)
Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill & Steam 3v1 FW201815 Černá Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill XXL 2v1 EY801815 Černá EY9428E0 Easy Fry Dual XXL horkovzdušná fritéza Tefal 11 litrů EY855BE0 Easy Fry Mega horkovzdušná fritéza Tefal 7,5 l Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
6 os.
150 g Nakrájené červené zelí
110 g Strouhaná mrkev
90 g Veganská majonéza
1.5 pl. Jablečný ocet
1 čl Sušený česnek
2 sáček Žakie na kousky (celková čistá hmotnost po slití: 440 g)
6 Veganské hamburgerové bulky
165 g Barbecue omáčka
Sůl, pepř
1.5 čl Uzená paprika
11.25 kap. Tekutý kouř
Příprava
Fáze 1 /5
Na salát coleslaw: Syrovou zeleninu dejte do mísy. Přidejte veganskou majonézu, jablečný ocet, sušený česnek, sůl a pepř. Zamíchejte a nechte v chladničce marinovat alespoň hodinu. Čím déle se salát coleslaw marinuje, tím je jemnější. Čím kratší bude doba marinování, tím křupavější bude salát coleslaw. Upravte podle chuti.
Fáze 2 /5
Kousky žakie rozmačkejte prsty ve velké míse, aby připomínaly konzistenci trhaného vepřového masa. Zalijte vodou a nechte 5-10 minut odstát. Žakii znovu opláchněte a vymačkejte z ní co nejvíce tekutiny. Vraťte žakii do mísy a přidejte grilovací omáčku, sůl, pepř, uzenou papriku, tekutý kouř a promíchejte.
Fáze 3 /5
Do nádoby s deskou dejte směs. Zahajte proces vaření.
Fáze 4 /5
V polovině pečení promíchejte.
Fáze 5 /5
Na hamburgerové bulky naaranžujte grilovanou žakii a navrch dejte salát coleslaw.