Telecí roláda plněná špenátem
- Celková doba 1 hod. 2 min
- 30 min
Příprava - 32 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (2)
Přísady
6 os.
2 Malé telecí řízky (280 g)
8 plá. Pancetta
3 pl. Olej
10 g Máslo
2 Šalotka, nakrájená na čtvrtky
3 strou. Česnek, nahrubo nasekaný
10 cl Bílé víno
30 cl Zeleninový vývar
150 g Listy špenátu
50 g Strouhaný parmazán
40 g Strouhanka
1 strou. Česnek, nasekaný
4 pl. Olivový olej
0.5 kůra Citron
0.5 čl Sušené oregano
Sůl, pepř
Příslušenství
Plech na pečení XL
Příprava
Fáze 1 /5
Špenátové listy povařte v hrnci s vroucí osolenou vodou 2 minuty. Sceďte a ochlaďte v misce s ledovou vodou. Špenát pevně promačkejte mezi rukama, abyste odstranili přebytečnou vodu. Špenát nakrájejte a dejte do velké mísy.
Fáze 2 /5
Přidejte parmazán, strouhanku, nasekaný česnek, olivový olej, citronovou kůru a oregano. Osolte a opepřete. Řízky položte naplocho vedle sebe. Pokryjte je plátky pancetty. Naneste na ně rovnoměrně špenátovou náplň. Srolujte řízky na sebe, abyste vytvořili roládu. Roládu svažte, aby při pečení držela pohromadě.
Fáze 3 /5
Před spuštěním vložte do přístroje OptiGrill příslušenství do trouby. Zavřete gril a zapněte jej. Automaticky se zvolí Manuální program. Tlačítkem M vyberte nastavení Červené barvy a stiskněte OK. Po předehřátí přidejte olivový olej, máslo a poté roládu. Za občasného obracení nechejte 5 minut opékat do zhnědnutí. Přidejte šalotku a česnek a opékejte 2 minuty.
Fáze 4 /5
Zalijte bílým vínem a 5 minut redukujte. Přidejte zeleninový vývar a vařte 18 minut za občasného otáčení rolády. Ke konci byste měli mít hotovou redukci šťáv.
Fáze 5 /5
Na prkénku odstraňte provázek a roládu nakrájejte na plátky. Podávejte s redukcí. Dobrou chuť!