Pečená vepřová roláda s citrusy
- Celková doba 2 hod.
- 45 min
Příprava - 1 hod. 15 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (1)
Přísady
6 os.
1 kg Pečená vepřová panenka
2 ston. Celer (80 g)
2 strou. Česnek
2 pl. Listy rozmarýnu
1 pl. Olivový olej
75 g Nakrájená pancetta
1 vět. Rozmarýn
40 cl Mléko
90 g Polenta
1 kůra Citrón
0.5 kůra Pomeranč
1 čl Jemná sůl
3 pl. Strouhaný parmezán
1 Žloutek
2 pl. Olivový olej
2 strou. Nasekaný česnek
1 pl. jalovcové bobulky
0.5 Pomeranč, rozčtvrcený
0.5 Citron, rozčtvrcený
50 cl Voda
2 pl. Telecí vývar v prášku
1 pl. Tekutý med
40 g Máslo
Příslušenství
Gril Základní grilovací deska
Příprava
Fáze 1 /6
Připravte maso. Na prkénku pomocí nože nakrájejte maso, aby se rozvinulo. Celer, česnek, lístky rozmarýnu a olej dejte do malého mixéru. Směs rozmixujte a rozetřete po celém povrchu masa. Rozsypte na nakrájenou pancettu, poté maso srolujte do tvaru klobásy, maso svažte k sobě, provázkem připevněte k masu malé kousky rozmarýnu.
Fáze 2 /6
Vložte roládu do Easy Fry s grilovacím tácem a spusťte program AIR FRY při 200 °C na 45 minut. V polovině vaření výpek podlijeme sklenicí vody.
Fáze 3 /6
V hrnci přiveďte k varu mléko, poté vsypte polentu a na mírném ohni vařte 7 minut. Směs nalijte do mísy a přidejte citrusovou kůru, sůl, parmezán a žloutek. Promícháme stěrkou a nalijeme do misky o tloušťce 2 cm. Nechte 1 hodinu vychladit v lednici.
Fáze 4 /6
V kastrolu orestujte na oleji česnek, jalovec a ovoce. Dobře osmahněte na vysoké teplotě po dobu 3 minut, poté přidejte vodu a vařte 5 minut. Přeceďte přes jemné síto. Vývar vraťte do kastrolu. Telecí vývar ušlehejte s medem a redukujte, dokud nedosáhne sirupové konzistence. Na mírném ohni vmícháme máslo.
Fáze 5 /6
Polentu vyklopte a nakrájejte na 2 cm tyčinky. Vložte polentu do Easy Fry se standardním tácem a spusťte program AIR FRY při 200 °C na 15 minut. V případě potřeby zkontrolujte, aby měla pěknou zlatou barvu.
Fáze 6 /6
Na prkénku odstraňte provázek a pečínku nakrájejte. Podáváme s polentou a přelijeme omáčkou.