Treska s parmazánovou krustou
- Celková doba 30 min
- 20 min
Příprava - 10 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
6 os.
6 Filety tresky (po cca 150 g)
150 g Krekry Ritz® nebo jiné krekry
40 g Parmazán
40 g Rozpuštěné máslo
1 pl. Citrónová šťáva
Sůl, pepř
2 pl. Nasekaná petrželka
1 Citrón
Příprava
Fáze 1 /5
Krekry dejte do uzavíratelného sáčku a rozmačkejte je pomocí válečku na těsto. V misce smíchejte rozdrobené krekry s parmazánem, rozpuštěným máslem a citrónovou šťávou. Dochuťte solí a pepřem.
Fáze 2 /5
Na desku v nádobě dejte filety tresky. Posypte rybu drobenkou. Zahajte proces vaření.
Fáze 3 /5
Dbejte na to, aby se pokrm dobře propekl. Propečení může záviset na velikosti kousků. V případě potřeby prodlužte dobu pečení o minutu, aby bylo možné maso snadno vidličkou odloupnout.
Fáze 4 /5
Tresku posypte nasekanou petrželkou a citrónovou kůrou a podávejte s měsíčkem citrónu.
Fáze 5 /5
Podávejte s grilovaným chřestem a trochou strouhaného parmazánu.