Rizoto s krevetami a klementinkami
- Celková doba 16 min
- 10 min
Příprava - 6 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
4 os.
280 g Rýže na rizoto
1 Cibule, oloupaná a jemně nasekaná
560 ml Zeleninový vývar (nebo rybí vývar)
80 g Strouhaný parmazán
28 Vyloupané ocasy syrových krevet královských (velikost 12/16)
4 pl. Olivový olej
6 ml Whisky
4 Klementinky (připravit kůru a dílky)
2 pl. Mascarpone
1 pl. Hladkolistá petržel, jemně nasekaná
Příprava
Fáze 1 /8
Připravte si ingredience.
Fáze 2 /8
Cibuli oloupejte a najemno nakrájejte.
Fáze 3 /8
Připravte si kůru a dílky klementinek.
Fáze 4 /8
Do nádoby nalijte polovinu oleje. Královské krevety okořeňte.
Fáze 5 /8
Krevety osmahněte, 1 minutu na každé straně. Nádobu podlijte whisky. Maso vyjměte. Přidejte zbytek oleje, cibuli a rýži. Osmahněte.
Fáze 6 /8
Přidejte zeleninový vývar a kůru z klementinek.
Fáze 7 /8
Doba vaření: 6 minut
Fáze 8 /8
Zamíchejte. Přidejte krevety a všechny zbylé ingredience. Zamíchejte. Podávejte.