Polský bigos s kysaným zelím
- Celková doba 50 min
- 15 min
Příprava - 35 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (14)
Elektrický gril Tefal OptiGrill+ Snacking & Baking GC714834 Černý Elektrický gril Tefal OptiGrill 4v1 Inox GC774D30 Stříbrný/Černý Elektrický gril Tefal OptiGrill Elite GC750D30 Stříbrný/Černý Elektrický gril Tefal OptiGrill+ Inox GC712D34 Stříbrný/Černý Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
4 os.
7 g Sušené houby (hříbky)
50 cl Vařící voda
100 g Cibule (1 malá)
1 strou. Česnek
200 g Uzená slanina
1 pl. Rostlinný olej
8 Jalovcové bobule
1 pl. Rajský protlak
2 list Bobkový list
80 g Švestky (nebo uzené švestky)
700 g Kysané zelí
200 g Klobásy
Příslušenství
Plech na pečení XL Plech na pečení
Příprava
Fáze 1 /6
Osušené houby dejte do mísy, přelijte je vařící vodou a nechte odstát. Mezitím si připravte zbytek pokrmu.
Fáze 2 /6
Oloupejte a nasekejte cibuli a česnek. Slaninu nakrájejte na kostky velké asi 2 cm. Cibuli, česnek a kostky slaniny dejte do zapékací mísy. Přidejte olej a rozmačkané jalovcové bobule a zamíchejte.
Fáze 3 /6
Zapékací mísu dejte do grilu OptiGrill ještě předtím, než ho zapnete. Gril zavřete a zapněte. Automaticky bude nastaven program MANUAL. Zvolte oranžové nastavení pomocí tlačítka M a stiskněte OK. Po předehřátí přístroje pečte 5 minut.
Fáze 4 /6
Přidejte rajský protlak, namočené houby a vodu z namáčení, bobkový list, švestky a zamíchejte. Přidejte polovinu kysaného zelí a klobásy nakrájejte na silné plátky. Zamíchejte, aby se omáčka rovnoměrně rozprostřela. Poté přidejte zbývající kysané zelí a klobásy. Ještě jednou zamíchejte a uhlaďte vršek.
Fáze 5 /6
Zavřete gril OptiGrill a pečte dalších 30 minut. V polovině pečení zamíchejte.
Fáze 6 /6
Ihned podávejte.