Holoubci (zelné závitky plněné masem)
- Celková doba 1 hod.
- 30 min
Příprava - 30 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
4 os.
12 list Bílé zelí (asi 400 g)
100 g Rýže basmati
150 g Cibule, nakrájená na hrubo
350 g Mleté hovězí maso
1 čl Sušený koriandr
Sůl, pepř
400 g Rajčatové pyré (čerstvé nebo konzervované)
50 g Kysaná nebo tučná smetana
3.5 pl. Voda
1 čl Tymián
Příslušenství
Plech na pečení XL Plech na pečení
Příprava
Fáze 1 /5
Nejdříve povařte zelí 5 minut v osolené vařící vodě. Otrhejte listy, opláchněte je ve studené vodě a nechte okapat. Rýži vařte 10 minut ve vodě po zelí. Sceďte rýži a propláchněte ji studenou vodou.
Fáze 2 /5
Oloupejte a nakrájejte cibuli. Smíchejte ji s rýží, mletým masem, koriandrem, solí a pepřem.
Fáze 3 /5
Na dno zapékací mísy nalijte rajčatové pyré, přidejte smetanu, vodu, tymián, sůl a pepř a zamíchejte.
Fáze 4 /5
Porci náplně dejte na list zelí, přeložte strany a zaviňte. Plněný zelný závitek vložte do omáčky. Postup opakujte, abyste měli v zapékací míse 3 řady po 4 závitkách.
Fáze 5 /5
Zapékací mísu dejte do grilu OptiGrill ještě předtím, než ho zapnete. Gril zavřete a zapněte. Automaticky bude nastaven program MANUAL. Zvolte žluté nastavení pomocí tlačítka M a stiskněte OK. Po předehřátí přístroje pečte 30 minut.