Pilaf s grilovaným masem
- Celková doba 3 hod. 35 min
- 20 min
Příprava - 15 min
Vaření - 3 hod.
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (4)
Přísady
4 os.
500 g Křehké hovězí na grilování
200 g Cibule
400 g Mrkev
2 strou. Česnek
4 list Bobkový list
2 sní. Tymián
2 pl. Vinný ocet
3 pl. Rostlinný olej
240 g Rýže basmati
Sůl
1 čl Kurkuma
1 čl Kmín
2 čl Koření sumah
1 čl Paprika
1 špet. Mleté chilli
1 kostka Hovězí vývar
25 cl Příprava horké vody
Příslušenství
Plech na pečení XL Plech na pečení
Příprava
Fáze 1 /6
Hovězí maso nakrájejte na 1 cm silné nudličky. Oloupejte a nakrájejte cibuli a mrkev na 0,5 cm silné plátky. Vše dejte do mísy. Oloupejte a rozmačkejte stroužky česneku, přidejte je do mísy spolu s bobkovým listem, tymiánem, octem a dvěma třetinami oleje a důkladně zamíchejte. Nechte marinovat 3 hodiny v chladničce.
Fáze 2 /6
Rýže uvařte v osolené vařící vodě podle pokynů na obalu (asi 10 minut). Nechte ji okapat a zcela vychladnout v chladničce.
Fáze 3 /6
Vyndejte nudličky masa a všechny kousky zeleniny a dejte je stranou. Zeleninu, bobkový list a tymián dejte do zapékací mísy spolu se zbytkem oleje a solí. Zapékací mísu dejte do grilu OptiGrill ještě předtím, než ho zapnete. Gril zavřete a zapněte. Automaticky bude nastaven program MANUAL. Zvolte červené nastavení pomocí tlačítka M a stiskněte OK. Po předehřátí přístroje pečte 10 minut.
Fáze 4 /6
Otevřete gril v režimu Kompletní pokrm. Boční termostat nastavte na polohu 4.
Fáze 5 /6
Po předehřátí přístroje dejte rýži do zapékací mísy. Přidejte kurkumu, kmín, koření sumah, papriku, chilli a hovězí bujón rozmíchaný v horké vodě a zamíchejte.
Fáze 6 /6
Nudličky hovězího dejte na grilovací desku a grilujte 5 minut. V polovině času hovězí otočte. Rýži, zeleninu a koření dejte do velké mísy a navrch dejte hovězí. Ihned podávejte.