Pečená zelenina s klobásou
- Celková doba 50 min
- 15 min
Příprava - 35 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (1)
Přísady
4 os.
100 g Růžičková kapusta
200 g Drobné brambory
100 g Zelené fazolky, rozpůlené
100 g Chřest
1 Žlutá paprika (70 g)
1 Zelená paprika (70 g)
400 g Uzená klobása
4 strou. Česnek
1 pl. Sušené oregano
Sůl, pepř
20 cl Olivový olej
Petrželka
Příprava
Fáze 1 /5
Zeleninu omyjte a osušte, ale neloupejte. V případě potřeby růžičky kapustu rozpulte. Brambory rozkrojte podélně na čtvrtiny. Zelené fazolky rozpulte. Chřest nakrájejte na 2 nebo 3 kousky. Papriky nakrájejte na proužky. Klobásy nakrájejte na kolečka silná 0,5 cm.
Fáze 2 /5
Do zapékací mísy dejte všechnu zeleninu a kousky klobásy. Přidejte neoloupaný česnek a oregano. Dochuťte solí a pepřem. Přidejte olivový olej a promíchejte, aby se olej a koření rovnoměrně rozprostřely.
Fáze 3 /5
Zapékací mísu umístěte do prostřední polohy trouby.
Fáze 4 /5
Přístroj zapněte. Zvolte program BAKE (pečení) při 190 °C a nastavte dobu pečení na 35 minut. Stiskněte tlačítko START.
Fáze 5 /5
Během pečení zeleninu občas promíchejte vařečkou. Jakmile pokrm vyndáte z trouby, posypte jej petrželkou.