Pavlova s jahodami
- Celková doba 2 hod. 20 min
- 20 min
Příprava - 2 hod.
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
8 os.
20 cl Studená smetana ke šlehání
20 g Moučkový cukr
6 Bílky
330 g Moučkový cukr
10 g kukuřičný škrob (1 zarovnaná polévková lžíce)
1 pl. Jablečný ocet
300 g Rebarbora
50 g Cukr
250 g Jahody
Příslušenství
Flex metla
Příprava
Fáze 1 /10
Připravte pusinky: Troubu předehřejte na 150 °C.
Fáze 2 /10
Vložte bílky do mísy kuchyňského robotu. Zmáčkněte ‚Start'.
Fáze 3 /10
Stiskněte ‚Start' a přidejte cukr po lžících, mezi každým přidáním počkejte 5 až 10 sekund.
Fáze 4 /10
Stiskněte tlačítko ‚Start‘ a spusťte kuchyňský robot, dokud nebudou pusinky velmi hladké a lesklé, beze stop cukrových zrn.
Fáze 5 /10
Kukuřičnou mouku nařeďte octem a nalijte na pusinky, stiskněte ‚Start‘.
Fáze 6 /10
Jako vodítko nakreslete na pečicí papír na plech 18-20 cm kruh. Pusinky nalijte do kruhu a pomocí malé špachtle nebo nože s kulatým ostřím vytvarujte pavlovu do mírně ploché kopule
Fáze 7 /10
Snižte teplotu trouby na 120 °C a pečte 1 hodinu. Troubu vypněte a nechte v uzavřené troubě úplně vychladnout alespoň 1 hodinu, poté pusinky opatrně sejměte z papíru a naaranžujte na servírovací misku.
Fáze 8 /10
Na ozdobu: Nakrájejte rebarboru a 100 g jahod. Vložte je do hrnce s cukrem a vařte 12 minut, abyste získali kompot. Nechte vychladnout.
Fáze 9 /10
Připravte si šlehačku: plnotučnou smetanu a moučkový cukr nalijte do misky kuchyňského robotu a stiskněte ‚Start‘.
Fáze 10 /10
Na pavlovu nalijte šlehačku a jahodovo-rebarborový kompot. Přidejte zbývající jahody a podávejte.