Odpalované těsto (Choux)
- Celková doba 24 min
- 15 min
Příprava - 9 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (3)
Přísady
6 os.
60 g Voda
60 g Mléko
70 g Máslo
0.5 pl. Moučkový cukr
1 špet. Jemná sůl
70 g Mouka na pečivo
2 Vejce
Příslušenství
Šlehač
Příprava
Fáze 1 /3
Vejce dejte do misky a zalijte studenou vodou a asi deseti kostkami ledu. Dejte stranou.
Fáze 2 /3
Vodu, mléko, máslo, cukr a sůl nalijte do hrnce a na mírném ohni přiveďte k varu. Sundejte z plotny a přidejte mouku. Důkladně promíchejte stěrkou a pokračujte ve vaření na mírném ohni po dobu 1 minuty, aby těsto oschlo.
Fáze 3 /3
Nalijte těsto do mísy s připojeným šlehačem. Zmáčkněte ,Start'. Během míchání postupně přidávejte opravdu studená vejce, abyste získali hladké těsto.