Obrácený jablečný koláč
- Celková doba 1 hod. 15 min
- 25 min
Příprava - 35 min
Vaření - 15 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (19)
Tichá horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry Silence Coal EY551HE0 Tmavě šedá EY145310 Easy Fry Compact 3l Forest Tefal zelená EY9428E0 Easy Fry Dual XXL horkovzdušná fritéza Tefal 11 litrů Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill 2v1 Digital EY505D15 Nerezová/Černá Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
4 os.
2 Žlutá jablka
20 g Máslo
60 g Cukr krupice
1 pl. Voda
0.5 Linecké těsto
Příprava
Fáze 1 /8
Jablka oloupejte, rozpulte a vyjměte jádřince. Každou polovinu jablka nakrájejte na čtyři stejně velké klínky.
Fáze 2 /8
Rozehřejte pánev na vysokou teplotu. Přidejte máslo. Jakmile začne získávat oříškovou barvu, přidejte čtvrtky jablek a nechte je 5 minut opékat, přitom je obracejte.
Fáze 3 /8
Přidejte cukr, rychle promíchejte a nechte zkaramelizovat. Přilijte vodu, aby se směs rozpustila a vznikl hladký karamel.
Fáze 4 /8
Do koláčové formy o velikosti přiměřené vzhledem k vašemu přístroji rovnoměrně naskládejte čtvrtky zhnědlých jablek. Jablka přelijte karamelem.
Fáze 5 /8
Z těsta vykrojte kruh. Dbejte na to, aby byl o něco větší než průměr formy. Těsto položte přes jablka a přebytečný okraj těsta přeložte směrem dovnitř formy mezi jablka a formu. Špičkou nože udělejte do těsta šest rovnoměrně rozmístěných zářezů.
Fáze 6 /8
Formu dejte do přístroje s s mřížkou. Začněte péci.
Fáze 7 /8
Před vyjmutím z formy nechte koláč 15 minut vychladnout.
Fáze 8 /8
Dobrou chuť!