Mrkvové hranolky s česnekem a parmazánem
- Celková doba 35 min
- 15 min
Příprava - 20 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (1)
Přísady
4 os.
800 g Velké mrkve
4 pl. Olivový olej
80 g Parmezán
1 čl Sušený česnek
1 Citrón
Sůl, pepř
2 pl. Čerstvá petrželka
Příprava
Fáze 1 /6
Oloupejte mrkev a odřízněte konce. Podle velikosti mrkve ji podélně rozkrojte na poloviny nebo čtvrtiny. Nakrájejte mrkev na tyčinky o velikosti hranolků.
Fáze 2 /6
Mrkvové hranolky dejte do mísy a přidejte olivový olej, parmazán, sušený česnek a citronovou šťávu. Dochuťte solí a pepřem. Dobře promíchejte.
Fáze 3 /6
Hranolky rozložte na zapékací mísu. Zapékací mísu umístěte do prostřední polohy trouby.
Fáze 4 /6
Přístroj zapněte. Zvolte program AIR FRY (smažení vzduchem) při 200 °C a nastavte dobu smažení na 20 minut. Stiskněte tlačítko START.
Fáze 5 /6
Během smažení hranolky pravidelně míchejte.
Fáze 6 /6
Vyjměte z trouby a posypte čerstvou nasekanou petrželkou. Ihned podávejte.