Marinovaný flank steak s limetkou a koriandrem
- Celková doba 4 hod. 15 min
- 15 min
Příprava - 0 min
Vaření - 4 hod.
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (19)
Elektrický gril Tefal OptiGrill+ Inox GC712D34 Stříbrný/Černý Elektrický gril Tefal OptiGrill 2v1 Inox GC772D30 Stříbrný/Černý Elektrický gril Tefal OptiGrill Elite XL GC760D30 Stříbrný/Černý Elektrický gril Tefal OptiGrill Elite GC750D30 Stříbrný/Černý Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
4 os.
1 ks Flank steak (hovězí pupek)
1 Koriandr
50 ml Citrónová šťáva
2 pl. Rostlinný olej
6 strou. Stroužek česneku
2 ks Jarní cibulky
1 ks Chilli paprička
0.5 pl. Mletý kmín
0.5 čl Sůl
Příprava
Fáze 1 /4
Smíchejte koriandr, limetkovou šťávu, olej, česnek, cibuli, chilli, sůl a kmín, aby byla směs homogenní. Ve směsi obalte kousky flank steaku (hovězí pupek). Dejte do chladničky a nechte marinovat alespoň po dobu 4 hodin.
Fáze 2 /4
Vyjměte maso z ledničky a odstraňte z něj většinu marinády.
Fáze 3 /4
Zapněte gril. Zvolte program STEAK / ČERVENÉ MASO a stiskněte tlačítko OK. Po předehřátí přístroje položte maso na gril a gril zavřete. Grilujte podle chuti: krvavé, středně propečené nebo dobře propečené.
Fáze 4 /4
Před krájením na tenké plátky dejte steak na prkénko a nechte jej 5 minut odpočívat.