Losos s kajunským kořením a zelenými fazolkami
- Celková doba 40 min
- 10 min
Příprava - 30 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
3 čl Cajunské koření
3 pl. Olivový olej
4 Filety lososa bez kůže (po 140 g)
400 g Zelené fazolky
2 pl. Olivový olej
2 strou. Česnek
1 pl. Nasekaný koriandr
Sůl, pepř
Sladká chilli omáčka
Sušené červené chilli
Jarní cibulka, velmi jemně nakrájená
Sezam
Limetka
Koriandr
Příprava
Fáze 1 /7
V míse smíchejte kajunské koření a olivový olej. Dochuťte solí a pepřem. Filety z lososa dejte na talíř a mašlovačkou je potřete směsí. Odložte do chladu.
Fáze 2 /7
V míse smíchejte zelené fazolky s olivovým olejem, česnekem a bylinkami. Dochuťte solí a pepřem. Zelené fazolky dejte na zapékací mísu.
Fáze 3 /7
Zapékací mísu s fazolkami dejte do prostřední polohy trouby.
Fáze 4 /7
Přístroj zapněte. Zvolte program BAKE (pečení). Nastavte teplotu na 200 °C a dobu pečení na 20 minut. Stiskněte tlačítko START. V polovině pečení zelené fazolky opatrně promíchejte.
Fáze 5 /7
Když jsou fazolky hotové, položte na ně filety lososa.
Fáze 6 /7
Zvolte program BAKE (pečení). Nastavte teplotu na 200 °C a dobu pečení na 10 minut. Stiskněte tlačítko START. Zkontrolujte, zda je maso propečené. Pokud chcete filety propečenější, pečte o několik minut déle.
Fáze 7 /7
Lososa naaranžujte na talíře a přidejte trochu sladké chilli omáčky, červeného chilli, jarní cibulku a sezamová semínka. Zeleninu naaranžujte na talíř a ozdobte limetkou a koriandrem.