- recept | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Krevety v pivním těstíčku se zelenými fazolkami v tempuře

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 1 hod. 35 min
  • Příprava
    20 min
  • Vaření
    15 min
  • Chlazení
    1 hod.

Přísady

4 os.

  • 8 Velké krevety

  • 1 Žloutek

  • 22 cl Voda

  • 70 g Mouka

  • 35 g Kukuřičný škrob

  • 1.5 čl Kypřicí prášek do pečiva

  • 150 g Panko strouhanka

  • Sůl, pepř

  • 450 g Zelené fazolky

  • 60 g Mouka

  • 140 g Mouka

  • 1 čl Mletý římský kmín

  • 1 čl Sušený česnek

  • 1 čl Sušená cibule

  • 15 cl Pivo

  • Sůl, pepř

  • 170 g Majonéza

  • 20 g Sriracha omáčka

  • 1 čl Sušený česnek

  • 1 čl Sušená cibule

  • Sůl, pepř

Příprava

Fáze 1 /10

Krevety oloupejte, ale ponechte ocásky. Ve velké míse smíchejte vaječný žloutek a vodu. Přidejte mouku, kukuřičný škrob a jedlou sodu a vyšlehejte. Nechte asi 1 hodinu v chladničce.

  • 8 Velké krevety
  • 1 Žloutek
  • 22cl Voda
  • 70g Mouka
  • 35g Kukuřičný škrob
  • 1.5čl Kypřicí prášek do pečiva
  • 150g Panko strouhanka

Fáze 2 /10

Do hluboké mísy nasypte strouhanku, sůl a pepř. Krevety obalujte postupně v tempura těstíčku a ve strouhance.

Fáze 3 /10

V misce smíchejte majonézu, omáčku sriracha, česnek, cibuli, sůl a pepř. Dejte stranou.

  • Sůl, pepř
  • 170g Majonéza
  • 20g Sriracha omáčka
  • 1čl Sušený česnek
  • 1čl Sušená cibule

Fáze 4 /10

Ve velké míse smíchejte zelené fazolky s prvním dílem mouky. Ve velké míse smíchejte zbývající mouku s kmínem, česnekem, cibulí, solí a pepřem. Postupně přilévejte pivo a smíchejte do hustého těsta. Přidejte zelené fazolky a dobře je obalte.

  • 450g Zelené fazolky
  • 60g Mouka
  • 140g Mouka
  • 1čl Mletý římský kmín
  • 1čl Sušený česnek
  • 1čl Sušená cibule
  • 15cl Pivo
  • Sůl, pepř

Fáze 5 /10

Zapněte nádobu č. 1. Na desku v nádobě č. 1 dejte obalené krevety.

Fáze 6 /10

Zapněte nádobu č. 2. Na desku v nádobě č. 2 dejte zelené fazolky.

Fáze 7 /10

Stiskněte tlačítko SYNC, aby byla příprava v obou nádobách dokončena ve stejnou dobu. Stiskněte tlačítko START, abyste zahájili přípravu v obou nádobách.

Fáze 8 /10

V polovině tepelné úpravy fazolky zamíchejte.

Fáze 9 /10

Dbejte na to, aby se krevety dobře propekly. Propečení může záviset na jejich velikosti.

Fáze 10 /10

Krevety podávejte se zelenými fazolkami a omáčkou.

Podobné recepty

Tefal
Tefal
4 min

Kuře se zelenými fazolkami a oříšky

Hodnocení 5 hvězdiček (průměr)

- recept | Tefal
Kuře se zelenými fazolkami a oříšky
Tefal
Tefal
35 min

Grilované telecí kotlety se zelenými fazolkami, slaninou a parmazánem

ratings.NaN

- recept | Tefal
Grilované telecí kotlety se zelenými fazolkami, slaninou a parmazánem
Tefal
Tefal
37 min

Japonské krevety v těstíčku

ratings.NaN

- recept | Tefal
Japonské krevety v těstíčku
Tefal
Tefal
40 min

Losos s kajunským kořením a zelenými fazolkami

ratings.NaN

- recept | Tefal
Losos s kajunským kořením a zelenými fazolkami
Tefal
Tefal
30 min

Losos s kajunským kořením a zelenými fazolkami s česnekem

ratings.NaN

- recept | Tefal
Losos s kajunským kořením a zelenými fazolkami s česnekem