Krevety v pivním těstíčku se zelenými fazolkami v tempuře
- Celková doba 1 hod. 35 min
- 20 min
Příprava - 15 min
Vaření - 1 hod.
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (2)
Přísady
4 os.
8 Velké krevety
1 Žloutek
22 cl Voda
70 g Mouka
35 g Kukuřičný škrob
1.5 čl Kypřicí prášek do pečiva
150 g Panko strouhanka
Sůl, pepř
450 g Zelené fazolky
60 g Mouka
140 g Mouka
1 čl Mletý římský kmín
1 čl Sušený česnek
1 čl Sušená cibule
15 cl Pivo
Sůl, pepř
170 g Majonéza
20 g Sriracha omáčka
1 čl Sušený česnek
1 čl Sušená cibule
Sůl, pepř
Příprava
Fáze 1 /10
Krevety oloupejte, ale ponechte ocásky. Ve velké míse smíchejte vaječný žloutek a vodu. Přidejte mouku, kukuřičný škrob a jedlou sodu a vyšlehejte. Nechte asi 1 hodinu v chladničce.
Fáze 2 /10
Do hluboké mísy nasypte strouhanku, sůl a pepř. Krevety obalujte postupně v tempura těstíčku a ve strouhance.
Fáze 3 /10
V misce smíchejte majonézu, omáčku sriracha, česnek, cibuli, sůl a pepř. Dejte stranou.
Fáze 4 /10
Ve velké míse smíchejte zelené fazolky s prvním dílem mouky. Ve velké míse smíchejte zbývající mouku s kmínem, česnekem, cibulí, solí a pepřem. Postupně přilévejte pivo a smíchejte do hustého těsta. Přidejte zelené fazolky a dobře je obalte.
Fáze 5 /10
Zapněte nádobu č. 1. Na desku v nádobě č. 1 dejte obalené krevety.
Fáze 6 /10
Zapněte nádobu č. 2. Na desku v nádobě č. 2 dejte zelené fazolky.
Fáze 7 /10
Stiskněte tlačítko SYNC, aby byla příprava v obou nádobách dokončena ve stejnou dobu. Stiskněte tlačítko START, abyste zahájili přípravu v obou nádobách.
Fáze 8 /10
V polovině tepelné úpravy fazolky zamíchejte.
Fáze 9 /10
Dbejte na to, aby se krevety dobře propekly. Propečení může záviset na jejich velikosti.
Fáze 10 /10
Krevety podávejte se zelenými fazolkami a omáčkou.