Grilované telecí kotlety se zelenými fazolkami, slaninou a parmazánem
- Celková doba 35 min
- 15 min
Příprava - 20 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (2)
Přísady
6 os.
3 pl. Olivový olej
1.5 pl. Hořčice
1.5 pl. Whisky nebo koňak (volitelně)
1.5 pl. Sójová omáčka
6 cm Telecí kotlety s kostí, 2 cm silné (asi 800 g)
900 g Čerstvé zelené fazolky
4 strou. Česnek
150 g Uzená slanina nakrájená na tenké proužky
75 g Piniové oříšky
25 g Máslo
Pepř
75 g Hoblinky parmazánu
Příslušenství
Plech na pečení XL Plech na pečení
Příprava
Fáze 1 /5
Připravte si marinádu na telecí kotlety: smíchejte olivový olej s hořčicí, whisky a sójovou omáčkou. Telecí kotlety potřete na obou stranách a marinujte je v chladničce, zatímco si připravíte zbytek pokrmu.
Fáze 2 /5
Omyjte a oloupejte zelené fazolky. Jsou-li velké, překrojte je napůl. Vařte je 7 minut ve vařící osolené vodě. Nechte je okapat a propláchněte pod studenou vodou, aby se přestaly vařit.
Fáze 3 /5
Oloupejte česnek a nasekejte ho na jemno. Dejte ho spolu s nakrájenou slaninou a piniovými oříšky do zapékací mísy.
Fáze 4 /5
Otevřete gril v režimu Kompletní pokrm a vložte zapékací mísu. Boční termostat nastavte na polohu 4. Po předehřátí přístroje přidejte do zapékací mísy máslo a zamíchejte. Když se rozpustí, přidejte zelené fazolky a opepřete. Telecí kotlety dejte na grilovací desku (ve dvou dávkách) a grilujte 5 minut z každé strany. Během toho fazole pravidelně míchejte.
Fáze 5 /5
Když jsou telecí kotlety hotové, přidejte k fazolkám hoblinky parmazánu a podávejte.