Listové těsto
- Celková doba 3 hod. 10 min
- 10 min
Příprava - 0 min
Vaření - 3 hod.
Chlazení
Přísady
12 os.
10 cl Voda
2 špet. Sůl
200 g Hladká mouka
145 g Máslo
Příslušenství
Hnětací hák
Příprava
Fáze 1 /10
Do mísy přístroje vlijte vodu a přidejte sůl a mouku. Stiskněte tlačítko "Start".
Fáze 2 /10
Těsto vyndejte z mísy, udělejte do něj příčný řez, přikryjte a nechte 30 minut odpočinout v lednici.
Fáze 3 /10
Těsto položte na pomoučněnou plochu a vyválejte do kříže.
Fáze 4 /10
Máslo lehce vyválejte válečkem, aby změklo. Doprostřed těsta dejte máslo a přehněte přes něj 4 rohy kříže. Těsto rozválejte na tloušťku asi 3 centimetry, poté nechte 30 minut odpočinout v lednici.
Fáze 5 /10
Vytvořte jednoduchý přehyb: přeložte spodní třetinu těsta a přeložte přes něj horní třetinu, abyste získali 3 vrstvy. Těsto rozválejte, dokud nebude silné asi 2 cm.
Fáze 6 /10
Znovu těsto přeložte. Poté dejte na 30 minut stranou do lednice.
Fáze 7 /10
Znovu těsto přeložte a dejte na 30 minut do lednice.
Fáze 8 /10
Udělejte poslední překlad a dejte na 30 minut do lednice.
Fáze 9 /10
Těsto rozválejte, dokud nebude silné asi 2 mm.
Fáze 10 /10
Těsto je hotové a nyní ho můžete použít v dalším receptu.