Kváskový chléb
- Celková doba 40 min
- 15 min
Příprava - 25 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
6 os.
1 sáček Sušené pekařské droždí (4,6 g)
320 g Teplá voda
240 g Bílá chlebová mouka
1 čl Moučkový cukr
50 g Celozrnná mouka
150 g Mouka na pečivo
7 g Sůl
Příslušenství
Extra Crisp
Příprava
Fáze 1 /6
Tento recept vyžaduje víko Extra Crisp. Připravte si ingredience.
Fáze 2 /6
Pro kvásek: polovinu droždí rozpusťte v 60 g vody. Smíchejte s 60 g hladké bílé mouky. Zakryjte potravinářskou fólií a nechte 2 hodiny odpočívat.
Fáze 3 /6
Druhou polovinu droždí a cukru rozpusťte ve 250 g vody. Vsypte mouku a kvásek. Hněťte 3 minuty. Přidejte sůl. Hněťte 9 minut.
Fáze 4 /6
Z těsta udělejte kouli. Dno mísy posypte moukou. Kuličku těsta vložte do mísy a nechte 2 hodiny kynout.
Fáze 5 /6
Vypněte Cookeo a nasaďte víko Extra Crisp. Nastavte program Manual na 200 °C na 40 minut.
Fáze 6 /6
Vyjměte z formy a nechte vychladnout na mřížce.