Sedlácký chléb - recept undefined | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Sedlácký chléb

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 3 hod. 55 min
  • Příprava
    20 min
  • Vaření
    35 min
  • Chlazení
    3 hod.

Přísady

6 os.

  • 8 g Sušené pekařské droždí (2 čajové lžičky)

  • 30 cl Vlažná voda

  • 100 g Speciální mouka na kváskový chléb

  • 400 g Hladká mouka

  • 6 g Jemnozrnná sůl

Příprava

Fáze 1 /6

V misce smíchejte droždí s vlažnou vodou. Zamíchejte a nechte 5 minut odpočívat.

  • 8g Sušené pekařské droždí (2 čajové lžičky)
  • 30cl Vlažná voda

Fáze 2 /6

Mouku a jemnozrnnou sůl dejte do mísy kuchyňského robotu s hákem a promíchejte. Postupně přidávejte směs vody a droždí a hněťte 5 minut při středních otáčkách. Vyjměte hák. Přikryjte těsto utěrkou a nechte 2 hodiny kynout při pokojové teplotě.

  • 100g Speciální mouka na kváskový chléb
  • 400g Hladká mouka
  • 6g Jemnozrnná sůl

Fáze 3 /6

Na lehce pomoučené pracovní ploše těsto pevně přitlačte dlaní, odtlačujte ho od sebe a pak ho přeložte směrem k sobě. Tento postup opakujte 8krát za sebou, abyste odstranili vzduch a těsto postupně nabylo jemnosti.

Fáze 4 /6

Formu lehce vysypte moukou a dejte do ní těsto. Formu položte na mřížku. Dejte mřížku do spodní polohy do vypnuté trouby a nechte těsto 1 hodinu kynout.

Fáze 5 /6

Přístroj zapněte. Zvolte program BAKE (pečení) při 200 °C a nastavte dobu pečení na 35 minut. Stiskněte tlačítko START.

Fáze 6 /6

Po vyjmutí z trouby nechte vychladnout na mřížce.